# NOTICE:



### **Youth Commission Retreat**

Retreat Agenda Friday, August 9, 2019 8:45 AM — 3:30 PM

### **DETAILED ITINERARY**

- 8:45 a.m. Youth Commissioner Check-in –15 mins Youth Commissioners dropped off at: Alviso Marina County Park, 1195 Hope Street, Alviso, CA 95002 Check in, submit waiver, and eat breakfast (bagels and fruit)
- 9:00 a.m. Youth Commissioner Check-in and Icebreakers –15 mins Youth Commissioners participate in ice-breaker activities
- **9:15 a.m. –** Safety Briefing and Boarding Boat –15 mins Full group receives safety briefing, puts on life jackets, and boards boat
- 9:30 a.m. Salt Marsh Safari Boat Tour 1 hour 30 mins Group participates in Salt Marsh Safari Boat Tour with Santa Clara County Parks
- 11:00 a.m. Board Bus 10 minutes Walk to bus/ board, use restroom before departure
- 11:10 a.m. Bus to Alviso Outdoor Classroom 5 minutes
- 11:15 a.m. Arrive at Alviso Outdoor Classroom 1 hour and 45 min 11:15-11:20 Unload bus + bathroom 11:20-11:30 Icebreaker activity 11:30-12:30 Water Education activities
- **12:30 p.m. Lunch 30 min** Pizza and salad will be provided
- 1:00 p.m. Board Bus 10 minutes Walk to bus/ board, use restroom before departure
- 1:10 p.m. Bus to Silicon Valley Advanced Water Purification Center 10 minutes
- 1:20 p.m. Arrive at Purification Center 2 hour and 10 min

# NOTICE:

#### Work plan development time tentative schedule

- 1:20-1:25 Unload bus + bathroom
- 1:25-1:30 Brief welcome to SVAWPC and Purple Pipe Contest
- 1:30-1:45 Marta gives introduction and Speaker's Bureau presentation
- 1:45-1:55 Introduction to work plan development
- 1:55-2:30 Small group work plan break out #1
- 2:30-2:50 Share out group ideas
- 2:50-3:05 Small group break out #2
- 3:05-3:30 Large group discussion, reflection, wrap up

#### 3:30 p.m. – Youth Commissioner Check Out

Youth Commissioners picked up at: Silicon Valley Advanced Water Purification Center, **4190 Zanker Rd, San Jose, CA 95134**